Литва: враження після візиту

 

Представники громадських організацій Радомишльського регіону Житомирської області спільно з представниками громадськості з Луганщини, Рівненщини та Полтавщини взяли участь у Єврошколі "Сталий розвиток. Досвід Литви" з 15 по 21 листопада 2013 року. Участь у Єврошколі стала можливою завдяки підтримці Програми малих грантів Глобального екологічного фонду в Україні.

Відповідно до програми роботи українська делегація мала нагоду зустрітися з представниками Литовського сейму, Міністерства довкілля Литовської Республіки, мерії м. Тракай, Литовського фонду природи, Асоціації власників лісу Литовської Республіки.

За результатами візиту отримано нові знання та досвід щодо створення та функціонання об’єктів природно-заповідного фонду, впровадження проектів із захисту біорізноманіття, розвитку справи зеленого туризму, організації інформаційно-просвітницьких центрів, розбудови велосипедної інфраструктури, впровадження заходів з екологічної освіти, розвитку органічного руху. Цим темам будуть присвячі окремі статті та новини.

 

Під час зустрічей вразила висока професійність та компетентність литовських візаві. Так, отримана інформація та матеріали не є загально теоретичними, а представляють собою практичні поради та рекомендації, що свідчить про те, що литовські фахівці щоденно працюють з членами громад. Литовські співрозмовники щиро ділилися набутим досвідом, розповідали про труднощі, давали «власні рецепти» вирішення справ.

Слідкуйте за оновленням тематичних добірок в «Литовському щоденнику».

 

 

Розробка Divilon