Готуємо смачні та корисні страви із сушених овочів та фруктів!

 

Зазвичай сушені овочі та фрукти можна вживати як самостійну страву, або додаток до страв, так і як головний компонент страв. Сушені овочі використовують для супів, борщів, як додаток до страв тощо. Найбільш популярними є страви із сухофруктів, зокрема різноманітні солодощі. Такі солодощі будуть корисними та смачними, а головне натуральними. Пропонуємо Вашій увазі декілька ідей щодо приготування таких солодощів.

 

 

Пастила – солодкий кондитерський виріб на основі фруктово-ягідного пюре. Для приготування пастили використовують фруктову-ягідне пюре, в яке додають мед та спеції за смаком. Приготовану суміш наносять тонким шаром на пергаментний папір і просушують. Висушену пастилу або скручують в рулет, або складають в декілька шарів і нарізають. Приготувати пастилу можна і в сонячній сушці.\

 

Яблучна пастила

Склад: яблука

Миємо та очищаємо яблука. Нарізаємо на шматочки. Можливі два варіанти приготування пюре. Перший – готуємо сире пюре в блендері. Другий – поміщаємо шматочки яблук в емальовану посудину, доливаємо воду і готуємо до утворення пюре. Якщо яблука солодкі, то цукор або мед додавати не потрібно. Викласти отримане пюре на пергамент або силіконовий лист шаром до 1 см. Висушити. Як варіант при приготуванні яблучного соку для пастили можна використати жмих. Аналогічно можна приготувати пастилу й з інших фруктів та ягід, таких як сливи, смородина, груші, вишні тощо. А варто лише трохи пофантазувати і можна приготувати пастилу асорті.

 

За допомогою сонячної сушки можна приготувати також різноманітні хлібці та печиво. Для цього потрібно подрібнити горіхи, зернові, фрукти, насіння, спеції тощо та висушити. Такі хлібці та печиво будуть не тільки смачними, але і корисними.

 

Мигдально-гречане печиво

Склад: 2 склянки мигдалю, 1 склянка зеленої гречки, 1 банан, мед за смаком.

Мигдаль і гречку розмочити в холодній воді протягом 5-6 годин. Після замочування мигдаль і гречку добре промити і подрібнити в блендері. Окремо подрібнити до стану пюре банан і змішати з горіховою масою. Додати мед. З отриманого тіста зліпити коржі. Висушити.

 

Серед солодощів із сухофруктів найбільш популярними є фруктово-горіхові кульки. Ідея приготування таких кульок одна – різні фрукти та горіхи подрібнюють, додають мед або згущене молоко, формують кульки.

 

Фруктові кульки

Склад: 100 г кураги, 100 г родзинок, 100 г чорносливу, 100 г волоських горіхів, 100 г мигдалю, 100 мл меду (густого), 1/2 лимона.

Промити курагу, родзинки та чорнослив. Залити мигдаль окропом і зняти шкірку. Ретельно очистити волоські горіхи, також обшпарити окропом і де можливо зняти тонку шкірку. Половину лимона нарізати тонкими кільцями, видалити кісточки. Змішати мигдаль з курагою, родзинками і чорносливом, додати кільця лимона, пропустити суміш через м'ясорубку. Волоські горіхи дрібно нарубати ножем. Відокремити половину рубаних горіхів, всипати в суміш сухофруктів з мигдалем, ретельно перемішати. Додати до суміші мед, постійно помішуючи. Слідкуйте за консистенцією суміші, меду може знадобиться менше, ніж зазначено в рецепті. З отриманої маси зробити кульки, обваляти їх в залишку рубаних горіхів.

Розробка Divilon