МУЗЕЙ УКРАЇНСЬКИХ ДОМАШНІХ ІКОН – З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

 

2 жовтня 2015 року мережа «Зелена Житомирщина», яка об’єднує представників неурядових організацій з Радомишльського, Малинського та інших районів Житомирської області та була створена за підтримки Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ, завітала на день народження Музею українських домашніх ікон в історико-культурному комплексі «Замок-музей Радомисль».

«Мені надзвичайно приємно відчувати, що пройшов ще один рік, як трапилося чудо.  Десять років тому було складно повірити, що колись такий музей буде відкрито, що люди, туристи з усієї України зможуть доторкнутися до минулого, ознайомитися з найбільшою в Європі експозицією українського сакрального мистецтва», - зазначила у своїй промові Ольга Вадимівна Богомолець, ініціатор створення музею, меценат, народний депутат України, Заслужений лікар України.

Понад 15 років Ольга Богомолець збирала та зберігала від знищення більше 5000 домашніх образів з усіх куточків країни. Сьогодні вони знаходяться у виставкових залах Замку «Радомисль», де кожен може побачити цю унікальну експозицію, та ознайомитися з нелегким, але захоплюючим шляхом його створення.

Музей відзначив партнерство з Програмою розвитку ООН, Програмою малих грантів ГЕФ, Мережею «Зелена Житомирщина» в рамках ініціативи із збереження та відновлення біорізноманіття р. Мика. Зі свого боку Мережа «Зелена Житомирщина», поділилася здобутками, зокрема дослідженнями прибережно-водної флори р. Мика, яка протікає в тісному сусідстві з історико-культурним комплексом.

 

Детальніше за посиланнями:

http://www.radozamok.com.ua/ua/pressroom/news/713-sogodni-u-edinogo-v-sv...

 

http://bogomolets.com/ua/news/1411-u-edinogo-v-sviti-muzeyu-ukrajinskikh...

Розробка Divilon