Фестиваль дерунів у м. Коростень

 

14 вересня 2013 року о 13 год. в центральному парку міста Коростеня відбудеться VІ Міжнародний Фестиваль Дерунів!

Фестиваль одразу виправдав свій статус міжнародного, адже за часи свого існування картопляні страви на ньому готували й куштували білоруси, росіяни, поляки, французи, норвежці, шведи, англійці, шотландці!

Деруни є невід’ємною частиною страв усього свiту!

В Україні налічується понад 30 назв картопляних млинців. У білорусів та росіян цю страву називають «дранікі» та «драники», у євреїв поширена страва латкес (левівот), у литовців популярні цепеліни, диджукукуляй, а ірландці кажуть: «Якщо не вмієш готувати боксті, то ніколи не вийдеш заміж».

Тож в українських дівчат є всі шанси на щасливе заміжжя, бо в Коростені під час фестивалю працюватиме традиційна школа дерунярства, яка цього року спеціалізуватиметься на підготовці наречених.

«З усього світу женихи, з’їжджайтеся на деруни!» - гостинно запрошують коростенці та гарантують не тільки найкращих наречених, а й купу незабутніх вражень.

Шостий фестиваль потішить своїх гостей традиційними конкурсами і розвагами, виставками і виступами творчих колективів, а також здивує новинками: гості зможуть побувати на поліському весіллі, урочисто вступити до Клубу любителів дерунів, взяти участь у дерунярській лотереї.

В меню фестивалю: традиційні поліські страви, деруни білоруські, англійські, норвезькі, польські, французькі, севастопольські-морські!

Коростенський Фестиваль дерунів у 2012 році увійшов в сотню кращих подій для туристичної індустрії України 2012 року («100 best events of Ukraine»).

Гостинному Коростеню ще є чим здивувати своїх гостей, все найцікавіше попереду!

 

Детальніше на офіційному сайті м. Коростень: http://www.korosten.in.ua

Розробка Divilon