Фестиваль дерунів 2013 в м. Коростень

Шостий Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені відбудеться орієнтовно 7-8 вересня 2013 року в центральному парку міста.

 

 

Фестиваль дерунів у Коростені традиційно стартує опівдні в Центральному парку міста. Всі бажаючі зможуть проголосувати за кращий дерун, який їм сподобається більше за всіх!

На фестивалі у Коростені кухарі з різних країн продемонструють своє мистецтво приготування дерунів чи близьких до них страв з картоплі, а дегустатори та відвідувачі фестивалю визначатимуть найкращі страви і нагороджуватимуть їх авторів.

 

Кожен із гостей свята зможе придбати патент на дегустацію, що дає право спробувати всі види картопляної продукції та виставити їм особисту оцінку (в минулому році вартість патенту дегустатора становила 100 грн.). В рамках фестивалю пройдуть різноманітні конкурси (кидання дерунів в миску зі сметаною з 5 метрів, кидання дерунів у конкурента з 5 метрів та ін), а також вікторини та виставки, які гарантують гостям міста гарний настрій та багато приємних вражень.

Програма Фестивалю дерунів 2013 в Коростені буде опублікована пізніше.

 

Фестиваль дерунів 2013 в Коростені - це незабутня подорож у світ національної традиційної кухні, надзвичайного українського колориту, прикрашених корстенською самобутністю та гостинністю!

На Першому Міжнародному фестивалі дерунів коростенці випекли найбільший дерун в Україні вагою 118 кг, який був занесений до Книги рекордів України. На Другому Міжнародному фестивалі дерунів у Коростені було урочисто відкрито пам'ятник деруну ..

Розробка Divilon