РРГО «Хвиля» взяла участь у ювілейному Міжнародному форумі «Довкілля для України»

 

23–25 квітня 2013 року у Києві відбувся ювілейний форум, присвячений 10-й річниці проведення у Києві 5-ї Всеєвропейської конференції міністрів охорони навколишнього природного середовища «Довкілля для Європи».

Загальною метою форуму «Довкілля для України» є інтеграція стратегії «зеленої економіки» в суспільно-політичне, економічне та соціальне життя України задля забезпечення збалансованого (сталого) розвитку держави, співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу при вирішенні екологічних проблем, впровадження «чистих», ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх галузях економіки, екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем, гарантування екологічної безпеки здоров’ю та життю населення, а також міжнародного співробітництва і розроблення рекомендацій для комплексної охорони довкілля.

Традиційно у Форумі-2013 взяли участь посадові особи нашої держави, а також представники міжнародних урядових та неурядових організацій, екологічна громадськість України.

Однією з основних подій форуму стала VI Міжнародна виставка «Довкілля 2013», що складалася з 12 тематичних розділів, де було розміщено понад 100 експонатів. З них відвідувачі ознайомилися з природоохоронними програмами великих промислових підприємств, інноваціями у галузі альтернативної енергетики, ідеями «екологічного дому» та облаштування територій великих міст. Виставка демонструвала розмаїття природних зон України та сучасний погляд на ключове питання – чи є в Україні екологічно чисте сільськогосподарське виробництво. Представляли свої напрацювання і громадські організації, які реалізовують проекти, що спрямовані на формування екологічної культури населення, на екологізацію галузей економіки, розвиток систем екологічного управління та технологій більш чистого виробництва, на вирішення локальних екологічних проблем за участю місцевих громад в рамках мережі неурядових організацій ООН-ГЕФ в Україні, а також на збереження та відновлення природних об'єктів рослинного і тваринного світу.

У VI Міжнародній виставці «Довкілля 2013» взяла участь і Радомишльська районна громадська організація «Хвиля», яка представляла результати впровадження проектів щодо розвитку зеленого туризму в Житомирській області, що включає ряд заходів із запобігання проблемам зміни клімату та втрат біорізноманіття.

Проведення подібних заходів є важливим для обміну досвідом та налагодження комунікацій між зацікавленими сторонами у галузі охорони природного середовища та раціонального природокористування.

Розробка Divilon