Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені

 

12 вересня 2015 року в м. Коростень Житомирської області відбудеться Міжнародний фестиваль дерунів.
Фестиваль проходить з метою зближення слов’янських народів, відновлення традицій та передачі молоді бережливого ставлення до кухарської справи наших предків. На фестивалі демонструються і дегустуються найкращі деруни з усіх куточків України та інших країн.
В рамках фестивалю проводяться конкурси на найкращий транспарант, прославляючий деруни, на кращий твір про деруни, на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню та смішну історію. Також серед дегустаторів проводяться змагання на найбільшу кількість продегустованих дерунів та за кращий відгук переможцю. Звичайно, все стосується лише теми дерунів. Та головне змагання фестивалю – конкурс на найкращий дерун. Беруть участь в ньому всі бажаючі, які впевнені, що зможуть конкурувати нарівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.

На фестивалі діє школа дерунярства: досвідчені кухарі вчать усіх бажаючих готувати деруни. Проводяться і різноманітні вікторини, дегустація місцевих напоїв, виставки, виступи фольклорних ансамблів. Особливаю увагою користується майстер-клас приготування дерунів від мера.

Детальніше за посиланням: http://www.korosten.in.ua/korosten-istoriko-turistichniy-tsentr/viznachni-fakti-podiyi-mistsya/mizhnarodniy-festival-deruniv-v-korosteni/

Розробка Divilon