Участь у Єврошколі "Сталий розвиток. Досвід Литви" з 15 по 21 листопада 2013 року

 

Представники громадських організацій Радомишльського регіону Житомирської області спільно з представниками громадськості з Луганщини, Рівненщини та Полтавщини візьмуть участь у Єврошколі "Сталий розвиток. Досвід Литви" з 15 по 21 листопада 2013 року. Участь у Єврошколі стане можливою завдяки діяльності Програми малих грантів Глобального екологічного фонду в Україні, спрямованої на розвиток спроможності громад шляхом забезпечення їх участі в екологічних заходах міжнародного та національного характеру.

 

 

Участь у Єврошколі надасть такі можливості:

-  вивчити  досвід розвитку зеленого/сільського туризму для підтримки розвитку громад та реалізації державних програм в цій сфері, підтримки місцевого громадою ініціатив зеленого туризму (організація зелених садиб), способів організації побуту та дозвілля зелених туристів, надання зелених послуг.

- вивчиити досвід ведення органічного сільського господарства, доступності процедур реєстрації та сертифікації для громади, фермера, підтримки з боку ЄС такої діяльності;

- познайомитися з досвідом реалізації екологічних програм на місцевому рівні, використання міських екологічних автобусів на біопаливі тощо;

- вивчити досвід запровадження процесу освіти для сталого розвитку в навчальних закладах (підготовка програм, обов’язковість впровадження в шкільний та позашкільні процеси, використання інформаційно-просвітницьких та наочних матеріалів (сайти, брошури, еко-ігри, створення спеціальних Інформаційних та Медіа пунктів).

- вивчити досвіду запровадження директив ЄС з екологічної політики, механізмів їх реалізації від національного до локального рівня, проведення інформаційно-просвітницьких кампаній щодо підтримки відповідної політики та розуміння громадою таких процесів.

Розробка Divilon