Через танення льоду Крим може стати островом

 

Танення криги Світового океану загрожує затопленням території України. Про це свідчить дослідження журналу National Geographic, який прорахував всі можливі наслідки глобального потепління.

 

 

Вважаючи, що під дією високих температур весь лід, який сьогодні є на планеті, розтане, вчені створили інтерактивну мапу, на якій наочно показали сценарії розвитку подій для кожного з континентів.

Україні танення льодовиків загрожує втратою Херсонської, Миколаївської, значної частини Донецької і Одеської областей, а також самої Одеси. Окрім того, Крим перетвориться на острів.

У випадку танення льоду, за словами вчених, рівень моря на Землі підніметься приблизно на 65 метрів. В результаті середня температура на планеті зросте з 14 до 26 градусів.

Через потепління дуже постраждає Європа - зникнуть Лондон, Венеція та інші портові міста. Під водою опиняться Нідерланди і значна частина Данії, Бельгія, значно постраждають країни Прибалтики, Румунія. Будуть втрачені Лондон і Венеція.

Також значно постраждає Росія - під водою опиняться Петербург, Кубань, а також Західний Сибір.

У Північній Америці у воду зануриться все Атлантичне узбережжя США, включаючи Флориду і берег Мексиканської затоки. Під водою опиниться також значна частина Каліфорнії.

Африка значною мірою залишиться недоторканою, проте більша її частина стане ненаселеною.

Розробка Divilon